Kramers zuurkool salade met linzen en warmgerookte zalm

20 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

De smaak van zuurkool gaat goed samen met die van warmgerookte zalm. Deze salade met linzen en broccoli is naast gezond, onwijs smaakvol!

Ingrediënten

200 gram linzen (uit blik)
85 gram veldsla
2 stengels bosui
500 gram warm gerookte zalm
200 gram bimi
200 gram zuurkool
8 snoeptomaatjes
3 el Griekse yoghurt
1 el grove mosterd
1 el honing
½ tl chili flakes
scheutje plantaardige olie
naar smaak Peper en zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Doe de linzen in een vergiet en spoel goed af. Laat uitlekken.
  • Was de bimi’s en snijd het uiteinden eraf. Marineer met een scheut plantaardige olie, peper, zout en optioneel chiliflakes. Rooster de bimi in een grillpan (of oven).
  • Snijd de bosui in kleine ringen. Snijd de snoeptomaten in vieren. Haal de zalm uit de verpakking.
  • Meng voor de dressing Griekse yoghurt, grove mosterd en honing. Voeg voor de vloeibaarheid een scheutje water toe.
  • Verdeel de veldsla en linzen over de bowls.
  • Vervolgens verdeel je de zuurkool, zalm, broccoli en tomaatjes over de bowls.
  • Maak af met de dressing en bosui. Voeg naar smaak peper en zout toe.