Kramers zuurkool salade met couscous, falafel en zuurkool

15 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

Het fermentatieproces van zuurkool zorgt voor extra smaak. Lekker als friszure toevoeging aan je salade. Probeer het zelf!

Ingrediënten

200 gram (volkoren)couscous
250 gram zuurkool
200 gram falafel balletjes
1 courgette
1 rode ui
4 el hummus
8 snoeptomaatjes
30 gram pompoenpitten
10 gram verse dille
300 ml olijfolie
2 el honing
1 sjalot
1 el grove mosterd
naar smaak Peper en zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Doe de couscous in een schaaltje. Voeg een snuf zout en 200 ml kokend water toe. Dek af met een bord/deksel en laat 5 minuten staan.
  • Verwijder de uiteindes van de courgette. Snijd de lengte doormidden en vervolgens in vieren. Verwijder de schil van de ui en snijd deze vervolgens in vieren. Marineer met een scheut olijfolie, peper en zout. Doe in een ovenschaal en rooster in de oven, gedurende 20 minuten gaar.
  • Verwarm de falafel balletjes in de pan of oven.
  • Gebruik een vork en schep de couscous ‘los’. Verdeel de couscous over vier borden.
  • Verwijder de schil van de sjalot en snipper deze fijn. Meng in een schaaltje 100 ml olijfolie, honing, grove mosterd en fijngesneden sjalot. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel vervolgens de zuurkool, falafel balletjes en gegrilde groenten over de borden.
  • Snijd de snoeptomaatjes doormidden. Verdeel deze over de borden.
  • Hak de dille fijn. Verdeel de dressing over de borden. Maak  af met verse dille, een dot hummus en pompoenpitten.