- Verzamel alle ingrediënten.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Kook de aardappelschijfjes in een pan met ruim kokend water, gedurende 6 minuten. Giet af.
- In de tussentijd bak je de spekreepjes in een koekenpan krokant.
- Snipper de ui en bak deze in een pan glazig. Voeg het gehakt en de gehaktkruiden toe. Bak gedurende 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Bouw de ovenschaal op. Begin met een laag gehakt. Vervolgens verdeel je de zuurkool erover.
- Maak de ovenschotel af met schijfjes aardappel en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de zuurkoolschotel in de oven goudbruin gedurende 40 minuten.
Kramers zuurkool ovenschotel met gehakt en aardappelschijfjes
50 min
4 pers.
Over het recept
Een echte allemans favoriet: gehakt met aardappelschijfjes en geraspte kaas. De zuurkool past heel goed bij combinatie gehakt, kaas en aardappel. Proef het zelf maar!
Ingrediënten
600 gram aardappelschijfjes
2 gele ui
500 gram zuurkool
700 gram rundergehakt
1 el gehaktkruiden
100 gram geraspte belegen kaas
naar smaak Peper en zout