Kramers zuurkool ovenschotel met gehakt en aardappelschijfjes

50 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

Een echte allemans favoriet: gehakt met aardappelschijfjes en geraspte kaas. De zuurkool past heel goed bij combinatie gehakt, kaas en aardappel. Proef het zelf maar!

Ingrediënten

600 gram aardappelschijfjes
2 gele ui
500 gram zuurkool
700 gram rundergehakt
1 el gehaktkruiden
100 gram geraspte belegen kaas
naar smaak Peper en zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Kook de aardappelschijfjes in een pan met ruim kokend water, gedurende 6 minuten. Giet af.
  • In de tussentijd bak je de spekreepjes in een koekenpan krokant.
  • Snipper de ui en bak deze in een pan glazig. Voeg het gehakt en de gehaktkruiden toe. Bak gedurende 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bouw de ovenschaal op. Begin met een laag gehakt. Vervolgens verdeel je de zuurkool erover.
  • Maak de ovenschotel af met schijfjes aardappel en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de zuurkoolschotel in de oven goudbruin gedurende 40 minuten.