- Verzamel alle ingrediënten.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwijder de schil en snipper de ui. Snijd de prei doormidden en vervolgens in halve ringen. Bak de ui en prei met een klontje boter in de pan. Zodra de ui glazig is, voeg je de zuurkool toe.
- Verdeel vervolgens de zuurkool, prei en over de plakken beenham en rol voorzichtig op.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, roomboter, nootmuskaat en grove mosterd toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Schep de aardappelpuree in een ovenschaal. Leg voorzichtig de gevulde rolletjes beenham op het geheel. Maak af met geraspte belegen kaas en grove peper.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak goudbruin gedurende 15 minuten.
Kramers zuurkool met ham rolletjes
30 min
4 pers.
Over het recept
De gevulde hamrolletjes met prei, zuurkool en ui zijn favoriet. Heerlijk uit de oven met geraspte kaas en de mild aanwezige smaak van grove mosterd. Eetsmakelijk!
Ingrediënten
8 plakken beenham
500 gram zuurkool
1 gele ui
1 prei
800 gram kruimige aardappelen
70 gram geraspte belegen kaas
2 tl grove mosterd
100 ml volle melk
½ tl nootmuskaat
25 gram ongezouten roomboter
40 gram geraspte belegen kaas
naar smaak Versgemalen peper en zout