- Verzamel alle ingrediënten.
- Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking. Doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
- Kook de farfalle in ruim kokend water met zout gaar (zie instructies op verpakking).
- Verwijder de schil van de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de courgette doormidden en maak snijd in halve maantjes. Marineer met olijfolie, chili flakes, peper en zout.
- Grill de rode ui en partjes courgette in een grillpan gaar.
- Haal de zalm uit de verpakking en prik met een vork in kleine stukjes.
- Meng de courgette en ui met de verwarmde zuurkool.
- Zodra de farfalle klaar is, giet je deze af. Voeg de scheut olijfolie, gegrilde courgette, ui en zuurkool toe. Meng tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de bieslook fijn en rooster de pijnboompitten op laag vuur bruin.
- Serveer de farfalle met warmgerookte stukjes zalm, bieslook, pijnboompitten en chili flakes.
Kramers pasta met zuurkool
30 min
4 pers.
Over het recept
Deze pasta met zuurkool en warm gerookte zalm kun je heel goed warm als koud eten! Lekker met zuurkool, verse bieslook en chili flakes.
Ingrediënten
1 middelgrote courgette
2 rode ui
500 gram warm gerookte zalm
250 gram farfalle
250 gram zuurkool
2 el olijfolie
1 tl chili flakes
15 gram bieslook
30 gram pijnboompitten
scheutje olijfolie
naar smaak Peper en zout