Kramers loaded fries met zuurkool

20 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

Loaded fries met zuurkool? Dit wil je proberen! Deze versie met pindasaus, zuurkool, augurk en gebakken uitjes is naast een feestje op tafel, een feestje voor je smaakpapillen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

1 kilo verse friet
300 gram pindasaus
250 gram zuurkool
100 gram geraspte wortel
½ komkommer
4 el krokante uitjes
2 stengels bosui
3 grote augurken
1 limoen
Grof zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Bak de friet in de frituur, oven of airfryer (zie instructies op verpakking).
  • Verwarm de pindasaus, voeg (naar wens) extra kokend water toe zodat de pindasaus iets dunner wordt van structuur.
  • Snijd de komkommer in kwartjes, de bosui in ringen, de augurk in stukjes en de limoen in vieren.
  • Zodra de friet gaar is, bestrooi je deze met zout.
  • Doe de friet in een grote ovenschaal en verdeel de zuurkool en geraspte wortel over de friet.
  • Giet de pindasaus over de friet.
  • Maak af met komkommer, bosui, augurk en krokante uitjes. Serveer met limoen.