Home
Zuurkool
Recepten
Vragen
NieuwsbriefLinks
Omelet met zuurkool

Ingediënten
500 gram Kramer's fijngesneden zuurkool
2 uien
100 gram boter of margarine
versgemalen peper
2 tl kummel
8 eieren
8 el melk
100 gram geraspte oude kaas
zout
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min.
Bereiding
Dat zuurkool ook zonder worst of spek lekker kan zijn, bewijst dit vegetarische gerecht. Kaas en kummel geven er een bijzondere smaak aan.

Een platte schaal voorverwarmen. Uien pellen en snipperen. In een pan 50 gram boter verhitten. De uien ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Zuurkool toevoegen en met een vork loshalen. Peper en kummel erover strooien. Met de deksel op de pan nog ongeveer 10 minuten zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Intussen boven een kom de eieren breken. Toevoegen melk, kaas, peper en zout. Met een vork loskloppen. In een koekepan de rest van de boter verhitten. Eimengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot de bovenkant bijna droog is. Op de warme schaal laten glijden. Het ui/zuurkoolmengsel afgieten en over de omelet verdelen. Omelet dubbelklappen. Aan tafel de omelet in vieren verdelen. Lekker met aardappelpuree.

Deze website is geproduceerd door Kramer’s Krautboy disclaimer